Wensen voor 2020 & even een update...5/01/2020 15:23:58

Vooreerst willen we elk van jullie een fantastisch gezond en sportief 2020 toewensen!

Even een update van wat er de laatste tijd allemaal gaande is in onze badmintonclub.

We mochten de voorbije jaren alleen maar uitbreiden: de interesse blijft groot om een recreatieve sport te beoefenen zonder de druk van een competitie, laagdrempelig en ook nog eens tof om te doen. Zeker maandelijks en soms wekelijks krijgen wij mailtjes via onze contactpagina van sportievelingen die willen lid worden. Niet iedereen kunnen we jammer genoeg verwelkomen, we zijn steeds zo goed als volzet. Wij zijn op de dag van vandaag met 162 leden. Wat ooit begon als een klein clubje is uitgegroeid tot een club die er staat, waar rekening mee mag gehouden worden, die wekelijks heel wat leden een uurtje (of meer) badmintonplezier aanbiedt. Wij zijn echt wel trots op ‘t Zultse Pluimke!

Op 4 dagen in de week worden de badmintonvelden in gebruik genomen door onze club.
Op maandag voormiddag zijn een aantal 50 plussers te vinden in de sporthal en ook in de vooravond er wordt nog een uurtje gebadmintond, op dinsdag- en donderdagavond 3uren, op donderdagvoormiddag spelen alle 50 plussers en op vrijdag hebben we nog één uurtje van 20u tot 21u.
3,5u op 3 velden en 7,5u op 6 velden… dit allemaal om onze leden te laten spelen.

De grootste wijziging is dat we overgestapt zijn naar Sportievak als Vlaamse vereniging van sportclubs.
Alle leden kregen daar een mail van rond 13 december. Kijk ook eens in je spam als je hem niet vindt.
Elk lid is aangesloten en kan op die manier genieten van de voordelen die Sportievak aanbiedt. Kijk maar eens op hun website www.sportievak.be.

Het enige minpuntje is dat we nu niet meer kunnen genieten van een trainer die 5 initiatie lessen mag komen geven op kosten van de liga. Maar geen nood, we lossen dat wel op binnen de club.
Een voordeel is dan weer dat onze verzekering die via Sportievak loopt meer onkosten dekt en bovendien is er de extra ‘hart voor sport’ verzekering.

We zien dat er op onze facebookpagina (uitsluitend voor leden) ook geregeld iets gepost wordt. Ben je lid van onze club maar nog niet van onze facebookpagina, stuur dan gerust een lidmaatschapsverzoek naar ‘tzultsepluimke. Regelmatig posten we er ook wel iets op wat van belang kan zijn.

Misschien nog enkele puntjes om af te ronden:
We willen een soepele club zijn waar niet al te veel regeltjes gelden maar sommige afspraken vinden we toch wel belangrijk en soms ook nodig.

 • Wees solidair onder elkaar, wissel elkaar eens af op drukke momenten en ruim samen de velden op
 • Breng gerust één keer op een jaar je papier mee voor de terugbetaling van een deel van je lidgeld via je ziekenfonds (stop het in het mapje in de ballenkar als Natalie en/of ik er niet zijn)
 • We hebben er geen problemen mee als je eens iemand meebrengt om iemand te vervangen maar eens dit meer dan 3x gebeurt vragen we toch aan die persoon om zich ook aan te sluiten… alleen al naar de verzekering en fairplay naar andere leden toe. Natalie en ik zouden het trouwens niet meer dan normaal vinden dat dit ook gevraagd wordt vóór de aanvang. We noteren trouwens best meteen de gegevens van die persoon naar de verzekering toe.
 • Als je eens niet kan op jouw dag en uur ben je vrij om op een ander moment te komen spelen maar hou dan rekening met de spelers die wel op dat uur badmintonnen, neem geen plaats van anderen af, vraag of je mag meedoen
 • Wij zorgen er steeds voor dat de pluimen regelmatig vervangen worden. We hebben ook veren pluimen maar deze zijn echter een héél stuk duurder en breekbaarder. Daarom zitten ze niet in de bak met pluimen. Vraag er gerust eens naar.

Indien jullie zelf iets willen aanbrengen i.v.m. het spelen, hoe we de club nog beter kunnen maken, spreek ons gerust maar aan, doe gerust maar een voorstel.

Ondertussen zijn Natalie en ik ook alweer aan het uitkijken voor een datum voor het jaarlijks tornooi en BBQ.
Van zodra we meer weten zullen jullie de eersten zijn die het gaan weten!

Op het tornooi en BBQ hebben we telkens een leuk gadget mee. Dit jaar deden we eens iets speciaals en voorzagen we voor elk lid een t shirt met logo van de club en voor wie wil zijn naam op de rugzijde. De meesten onder jullie hebben er ondertussen één gekregen. Voor een aantal onder jullie moeten we er nog één bestellen. Wijs ons er gerust maar eens op als je er nog geen hebt.

Zo, dit was het zo een beetje.

Héél veel badmintonplezier en tot binnenkort.

Groetjes,

Natalie en Kim

Een opfrissertje voor enkele afspraken2/11/2016 21:14:00

Graag willen we enkele afspraken/puntjes eens opfrissen of kenbaar maken aan onze nieuwe leden.
De laatste tijd zijn Natalie en ik vaak afwezig geweest, beiden om medische redenen maar geen nood, we komen terug smile en hoe!

We zouden het op prijs stellen mochten jullie volgende puntjes eens willen lezen.

 • Er zal binnenkort een nieuw slot op onze witte kar komen, tenzij iemand van jullie weet waar het huidige slot is?
 • Graag willen we vragen om allemaal samen de netjes op te zetten bij aanvang en uiteraard ook bij het afbreken (dit telt niet voor de groep van 20u tot 21u op donderdag smile)
 • De netten moeten in de rode bak en niet in de ballenkar
 • In de witte ballenkar (waar de zak met raketjes en pluimkes zit) vinden jullie een geel bestekmapje.
  Daarin zit het volgende: onze contactgegevens, ledenlijst, spelregels, terreinverdeling, enkele tips ‘wat te doen bij een ongeval’ maar ook enkele ongevalsaangiften.
  Mocht er eens iets met je voorvallen tijdens het badmintonnen mag je zeker een ongevalsaangifte meenemen om naar spoed/dokter te gaan. Neem zeker ook eerst contact met één van ons op. Het is niet omdat we er niet zijn dat we niet bereikbaar zijn. De behandelende arts moet het laatste blad invullen. Eens dit ingevuld is kan je ons één van de volgende dagen contacteren zodat we samen de rest kunnen invullen en de ongevalsaangifte tijdig verstuurd kan worden. Bij twijfel: neem er eentje mee, vul nog niets in, ga je dan toch niet naar de dokter, breng het dan de volgende keer weer blanco mee.
 • In de diepvries van het sportcafé ligt er ijs. Een coldpack met ’t Zultse Pluimke erop geschreven.
 • Als wij er niet zijn mag je steeds het ziekenfonds formulier voor ‘tegemoetkoming sport’ in het gele mapje stoppen, wij vullen het voor je in en je kan het er de volgende keer weer uitnemen.
 • Willen jullie allemaal erop letten om niet meer dan 6 pluimen in een koker te stoppen. Indien er teveel in zitten komen de pluimen ‘bol’ te staan.

Bij vragen: aarzel niet om ons te contacteren!

Ps: we zijn aan het kijken om een cursus ‘reanimeren en defibrilleren’ te organiseren waaraan jullie gratis aan zullen kunnen deelnemen!
Binnenkort hier meer over.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Groetjes,
Natalie en Kim

En de winnaar is….....'t Zultse Pluimke!!28/02/2016 16:01:22

Huldiging kampioenen en sportlaureaten 2015

Naar jaarlijkse gewoonte nodigde het gemeentebestuur vrijdagavond de kampioenen 2015 van de sportverenigingen en de genomineerden voor sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar uit naar de Gaston Martenszaal in Zulte. Onze badmintonvereniging 't Zultse Pluimke telt ondertussen niet minder dan 148 leden van alle leeftijden, die allen recreatief badminton spelen in de Zultse sporthal.

Wij mogen een heel jaar door het sportieve leven gaan als Sportploeg 2015 van Zulte.

Natalie en ik zijn heel blij met deze erkenning! Jullie mogen allemaal binnenkort een kleine traktatie verwachten :)

Opnieuw enkele plaatsen vrij.31/01/2016 15:36:01

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is kunnen we een balans opmaken van het ledenbestand.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij en dit op volgende dagen en uren:
dinsdag van 20u tot 21u
dinsdag van 21u tot 22u
donderdag van 21u tot 22u

Interesse? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.

Nominatie op zak!16/01/2016 10:39:56

Jaarlijks huldigt de gemeente Zulte hun sportlaureaten en kampioenen. Wij hebben voor 2015 ons Zults Pluimke kandidaat gesteld als sportclub. En? We zijn, samen met één andere club, genomineerd! We maken dus reëel kans om sportclub 2015 te worden!
Op vrijdag 26 februari is de eigenlijke huldiging en weten we dus of we in de prijzen vallen.
Duimen jullie met ons mee?

Nog slechts enkele plaatsen vrij...1/10/2015 15:25:22

We blijven een sterk groeiende club en daar zijn we trots op!
Helaas wil dit ook zeggen dat er steeds minder plaatsen zijn om te spelen.
Er is nog ruim voldoende plaats op donderdagavond van 21u tot 22u.

Voor de 50 plussers is er nog plaats op donderdagvoormiddag van 10u tot 11u.
Wie vult deze laatste plaatsjes op?

Week van de sportclub!16/09/2015 9:07:13

Voor de 2de keer doen we opnieuw mee aan de ‘week van de sportclub’ mede georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst en Bloso. Tijdens deze week (zaterdag 12 t.e.m. zondag 20 september 2015) kan iedereen kennis maken met onze club en eens een uurtje recreatief meespelen.

Op volgende dagen en uren kan je langskomen: 
 • Dinsdagavond 15 september 2015 tussen 20 en 22 uur
 • Donderdagvoormiddag 17 september 2015 van 10 tot 11 uur voor senioren / 50 plussers
 • Donderdagavond 17 september 2015 tussen 19 en 22 uur

Gelieve op voorhand contact op te nemen: kim.peirs@telenet.be

Tot dan?
Kim

1e Tornooi en 2de BBQ2/09/2015 19:18:41

We hinken wat achterop met ons ledennieuws. Daar komt nu verandering in.
Op zaterdag 6 juni hadden we ons eerste badmintontornooi en tweede bbq voor onze leden en hun vrienden en/of familie.
We hinken wat achterop met ons ledennieuws. Daar komt nu verandering in.

Op zaterdag 6 juni hadden we ons eerste badmintontornooi en tweede bbq voor onze leden en hun vrienden en/of familie.
Het was een groot succes. Natalie en ik liepen zowat op wolkjes!
Maar liefst 57 badmintonners namen deel aan het tornooi. De wedstrijden werden in poules gespeeld met uiteindelijk 2 spannende finales.
Pierre Lesenne en Luc Devolder werden winnaar in het dubbelspel.
In één tegen één ging de welverdiende beker naar Gregory Mabbe.
Bij de jeugd mochten Simon Van Thuyne, Bert Verbrugghe en Robbe Van de Wiele een trofee in ontvangst nemen.

Het was onze 2de BBQ, hij was lekker, ruim voldoende keuze met een lekker ijsje van de ijskar als toetje.
Heel wat leden genoten, samen met hun gezin, met volle teugen en het allerleukste: niemand moest zijn portefeuille nog uithalen.

Het tornooi was een ander paar mouwen: hoe begin je daaraan?
Ik durf wel te stellen dat we het toch niet slecht hebben gedaan?
Toch nemen we enkele opmerkingen/aanvullingen mee naar de volgende editie! Beloofd!

Nee, serieus, wij willen IEDEREEN bedanken om dit mee mogelijk te maken: jullie, als deelnemer aan het tornooi en/of de BBQ ’s avonds.

Een extra ‘dank je welletje’ voor Pierre en Frank om alles klaar te zetten. Aan Georges voor het ontleende materiaal.
En niet te vergeten: onze ventjes: Carel en Frederik: voor hun steun, voor hun hulp en ja, zelfs voor hun deelname aan het tornooi.
De uitslag hiervan zullen we maar niet vermelden met de gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen!

Er werden een heleboel foto’s genomen, die meteen ’s avonds al geprojecteerd werden op een groot scherm.
Via deze link kan je (eindelijk) alle foto’s eens bekijken!
https://www.dropbox.com/sh/rzdrowz6fvq2okv/AAAtRt5rYL9-blPx7DxnW5TZa?dl=0

tot binnenkort!
Kim 

Lessenreeks voor beginners24/04/2015 20:07:13

Goed nieuws:
Badminton Vlaanderen heeft een lesgever voor ons gevonden. Binnenkort komt Didier ons 5 initiatielessen geven.

Elk lid is vrij om zich daarbij aan te sluiten. De lessen gaan door op donderdagen 30 april, 7, 21, en 28 mei en op 4 juni telkens van 19u tot 20u.

Jullie zijn van harte welkom!

Vorigemei 2023Volgende
madiwodovrzazo
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
enkel voor 50+ = er is er eentje jarig!

Interessante Links

Ongevalsaangifte Had je een ongeval bij het badmintonnen tijdens één van onze speelmomenten of activiteiten?
Ziekenfonds betaalt terug!

Je ziekenfonds betaald één keer per kalenderjaar een stukje van je lidgeld terug. Hieronder vind je meer ‘info’ over je ziekenfonds en/of kan je het ‘formulier’ downloaden en afprinten. Heb je zelf geen printer kan je zo’n formulier ook ophalen in het kantoor van je ziekenfonds. Breng dit dan mee, wij vullen dit graag voor je in. Staat jouw ziekenfonds er niet tussen, laat het ons weten, dan passen we dit aan.

Aangezien we aangesloten zijn bij Sportievak kan je ook hun formulier gebruiken. Dit is een universeel document die je bij alle ziekenfondsen kan indienen. Na je inschrijving krijg je van Sportievak een mailtje met je lidkaart. In diezelfde mail staat een link om het document eenvoudig af te drukken. Breng het mee en wij vullen het graag verder voor je aan.

Onze Partners
 • Sportievak
  't Zultse Pluimke is aangesloten bij Sportievak als recreatieve sportclub. Al onze leden zijn verzekerd via Sportievak.
 • Gemeente Zulte
  Wij zijn een erkende Zultse sportvereniging, die graag gebruik maakt van de sporthal.
 • www.it-supporter.be
  Sponsort en bouwde deze website.