Over 't Zultse Pluimke

In september 2012 hebben mijn vriendin Natalie Verstaen en ik een recreatieve badmintonclub opgericht hier in Zulte.

Een naam kiezen was niet zo moeilijk: die moest te verstaan geven uit welke gemeente we waren en over welke sport het ging: ’t Zultse Pluimke was geboren.

In 2012 was er slechts één sporthal in Zulte, die druk bezet was. Hierdoor konden we slechts één uurtje spelen op 3 veldjes. Met andere woorden, we moesten al niet veel reclame maken, we waren meteen volzet. Met de aanbouw van de nieuwe sporthal in het verschiet wisten we dat we geduld moesten hebben. En dat geduld heeft geloond!

Op het moment van onze opstart werd er net door de gemeente een initiatiecursus badminton voor 50 plussers georganiseerd. We kregen de raad van Badminton Vlaanderen om die spelers aan te spreken om na de 10 lessen verder te spelen maar dan aangesloten bij ’t Zultse Pluimke. Bijna alle deelnemers zijn ondertussen nog steeds lid van ’t Zultse Pluimke en aangevuld met een vijftal nieuwe leden is dit een mooi hecht groepje die wekelijks op donderdagvoormiddag een uurtje recreatief badminton speelt.

Tijdens de zomer van 2013 konden de eerste initiatielessen doorgaan. Aangezien we aangesloten zijn bij Badminton Vlaanderen krijgen we de kans om eenmaal per jaar beroep te doen op een gediplomeerde trainer voor 5 beurten. Didier kwam ons de eerste lesjes geven. Deze worden aangeboden maar zijn zeker niet verplicht te volgen. Wel leuk om eens te doen.

Geleidelijk aan was er wat meer plaats in de oude zaal en toen de nieuwe sporthal nu en dan al in gebruik kon worden genomen kwamen héél wat extra uren ter beschikking.

Op 1 januari 2014, nauwelijks een jaar na de oprichting, hadden we reeds 61 leden die zich wekelijks een uurtje kwamen uitleven. Vanaf dan kon er op 6 speelmomenten een uurtje gespeeld worden op de 6 pleintjes in de nieuwe sporthal. Een historisch moment in Zulte: de officiële opening van de tweede sporthal.

Ondertussen hadden we een nieuwe aanvraag ingediend voor de initiatielessen en kwam ditmaal Mattias ons wat tips en tricks aanleren. Er zijn er zeker onder ons die toch wat bijleerden en dit ook toepassen in hun spel.

Een weddenschap met 2 van ons leden leidde in juli 2014 tot de eerste BBQ waarop toch 31 van de ondertussen 83 spelende leden aanwezig waren. Samen met hun partner en kinderen mochten er worstjes en brochetjes gebakken worden voor 51 personen.

Begin 2015 konden we onze leden verrassen met een leuke attentie: elk kreeg een gepersonaliseerde drinkfles met het logo van ’t Zultse Pluimke en hun eigen naam! Tal van die flessen zien we nu ook wekelijks verschijnen tijdens een drinkpauze. Enne…onze voorraad is nog niet op dus wie binnenkort aansluit krijgt ook nog zo’n drinkfles.

Op vandaag (februari 2015) hebben we al 101 leden die wekelijks een uurtje komen spelen. We hebben de mogelijkheid om ons ledenaantal nog verder uit te breiden tot een maximum van 144. We willen elk lid die komt ook effectief speelkansen geven. Daarom aanvaarden we niet meer spelers dan er plaatsen zijn.

Op 25 februari konden we opnieuw een blijde gebeurtenis aankondigen: de geboorte van www.tzultsepluimke.be . Jaja, we hebben een eigen website. Dankzij mijn ventje, Frederik Devreese, die er zijn vrije tijd ingestopt heeft. De bedoeling is om potentiële leden de weg te helpen vinden naar onze club maar ook om onze leden op de hoogte te houden van alle nieuwtjes, verjaardagen, initiatielessen, wijzigingen in de speeluren,…
Ook dit jaar hebben we een aanvraagformulier ingediend voor de volgende reeks lessen: we houden jullie op de hoogte van de datums en uren.

Om het blijvend groeiende succes van ’t Zultse Pluimke te vieren is er op zaterdag 6 juni onze 2de BBQ voor alle leden en hun gezin in het nieuwe sportcafé. Alle leden zijn samen met hun partner/gezin welkom! We hopen opnieuw op een mooie opkomst.

Kim Peirs
Voorzitster ’t Zultse Pluimke

Het Bestuur

Voorzitster
Kim Peirs Waalstraat 106
9870 Zulte
GSM 0474 80 98 16
Secretaris
Natalie Verstaen Nachtegaalstraat 57
9870 Zulte
GSM 0474 40 61 83
Penningmeester
Arno Van Keirsbilck
't Zultse Pluimke wordt gesponsord door www.it-supporter.be